Српски ћирилица | Srpski latinica | English Extranet

Dobrodošli na geoportal geoSrbija

Svrha inicijalnog geoportala je da omogući pristup servisima pretraživanja i pregleda za određeni broj metapodataka, setova prostornih podataka i servisa putem Interneta za profesionalne korisnike, kao i za široku javnost.

Гео Србија

Osnovno o NIGP-u

Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka – NIGP, (eng. National Spatial Data Infrastructure – NSDI), predstavlja integrisani sistem geoprostornih podataka, koji omogućava korisnicima da identifikuju i pristupe prostornim informacijama dobijenim iz različitih izvora, od lokalnog, preko nacionalnog do globalnog nivoa, na sveobuhvatan način.

Novosti

Švedski stručnjaci u Republičkom geodetskom zavodu

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković primio je u utorak, 23. avgusta, delegaciju švedske nacionalne agencije za premer Lantmateriet.

25.08.2016

Deveta regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

U Opatiji u periodu od 16.06. do 17.06.2016. godine održana je deveta regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

20.06.2016

Vanredna generalna skupština asocijacije EuroGeographics

Vanredna generalna skupština asocijacije EuroGeographics održana je u Luvenu, Kraljevina Belgija, 10. i 11. maja 2016. godine.

20.05.2016

IMPULS radionica u Sarajevu

Predstavnici nacionalnih agencija za kartografiju i katastar iz regiona zapadnog Balkana u saradnji sa Švedskom upravom za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta Lantmateriet i hrvatskom Državnom geodetskom upravom obradili su teme iz radnih paketa

17.05.2016

Sastanak upravnog odbora IMPULS projekta

Održan je redovni sastanak nacionalnih koordinatora i upravnog odbora IMPULS projekta.

19.04.2016

Arhiva novosti

Servisi

Linkovi

 
geoSrbija © 2009