Српски ћирилица | Srpski latinica | English Extranet

Dobrodošli na geoportal geoSrbija

Svrha inicijalnog geoportala je da omogući pristup servisima pretraživanja i pregleda za određeni broj metapodataka, setova prostornih podataka i servisa putem Interneta za profesionalne korisnike, kao i za široku javnost.

Гео Србија

Osnovno o NIGP-u

Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka – NIGP, (eng. National Spatial Data Infrastructure – NSDI), predstavlja integrisani sistem geoprostornih podataka, koji omogućava korisnicima da identifikuju i pristupe prostornim informacijama dobijenim iz različitih izvora, od lokalnog, preko nacionalnog do globalnog nivoa, na sveobuhvatan način.

Novosti

Deveta regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

U Opatiji u periodu od 16.06. do 17.06.2016. godine održana je deveta regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

20.06.2016

Vanredna generalna skupština asocijacije EuroGeographics

Vanredna generalna skupština asocijacije EuroGeographics održana je u Luvenu, Kraljevina Belgija, 10. i 11. maja 2016. godine.

20.05.2016

IMPULS radionica u Sarajevu

Predstavnici nacionalnih agencija za kartografiju i katastar iz regiona zapadnog Balkana u saradnji sa Švedskom upravom za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta Lantmateriet i hrvatskom Državnom geodetskom upravom obradili su teme iz radnih paketa

17.05.2016

Sastanak upravnog odbora IMPULS projekta

Održan je redovni sastanak nacionalnih koordinatora i upravnog odbora IMPULS projekta.

19.04.2016

Imenovan novi član Saveta Nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka

Ljilja Jovanović, v.d. pomoćnika ministra finansija imenovana za člana Saveta nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka.

04.04.2016

Arhiva novosti

Servisi

Linkovi

 
geoSrbija © 2009