Српски ћирилица | Srpski latinica | English Extranet

Dobrodošli na geoportal geoSrbija

Svrha inicijalnog geoportala je da omogući pristup servisima pretraživanja i pregleda za određeni broj metapodataka, setova prostornih podataka i servisa putem Interneta za profesionalne korisnike, kao i za široku javnost.

Гео Србија

Osnovno o NIGP-u

Nacionalna infrastruktura geoprostornih podataka – NIGP, (eng. National Spatial Data Infrastructure – NSDI), predstavlja integrisani sistem geoprostornih podataka, koji omogućava korisnicima da identifikuju i pristupe prostornim informacijama dobijenim iz različitih izvora, od lokalnog, preko nacionalnog do globalnog nivoa, na sveobuhvatan način.

Novosti

Sastanak upravnog odbora IMPULS projekta

Održan je redovni sastanak nacionalnih koordinatora i upravnog odbora IMPULS projekta.

19.04.2016

Imenovan novi član Saveta Nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka

Ljilja Jovanović, v.d. pomoćnika ministra finansija imenovana za člana Saveta nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka.

04.04.2016

Nacionalna infrastruktura prostornih podataka u regionu Balkana

U okviru Impuls projekta – radni paket 2 „Politika razmene podataka i regulative“ održana je nacionalna radionica – okrugli sto čiji je domaćin bila Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.

01.04.2016

O nacrtu Zakona o NIGP-u na radionici IMPULS projekta

Predsednik Saveta Nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka i direktor RGZ-a Borko Drašković otvorio je nacionalnu radionicu u okviru radnog paketa 2 „Politika razmene podataka i regulative“ istakavši tom prilikom značaj „Open Data“ inicijative za

28.03.2016

Radionica IMPULS projekta

22. marta 2016. godine u Beogradu je, u organizaciji Republičkog geodetskog zavoda, održana Nacionalna radionica radne grupe 6: Upravljanje rizikom i prevencija IMPULS projekta na temu "Karta zemljišnog pokrivača".

24.03.2016

Arhiva novosti

Servisi

Linkovi

 
geoSrbija © 2009